
Gülüş Tasarımı
Gülüş tasarımı, ağız ve “dişler” deki estetik kaygıların giderilmesi için düzenlenen süreci ifade eder. Yeniden tasarlanmış bir “gülümseme” kişinin genel görünümü üzerinde de büyük bir etkiye sahiptir. Öyle ki bunun sonuçları hem iş hayatında hem de sosyal hayatta kendini gösterebilmektedir.
“Gülüş tasarımı” diş kliniği bünyesinde deneyimli bir “diş hekimi” tarafından yapılmalıdır. Gülüş tasarımı genellikle tek bir uygulamayı değil, birçok farklı süreci içerir. Bu yöntem; Diş renklenmesi, diş şeklinin bozulması veya orantısızlık gibi durumlarda da uygulanabilir. Hasta talepleri ile mevcut koşulların estetik parametreler etrafında bir araya getirilmesi süreci, gülüşün tasarlanma sürecinin tamamını kapsamaktadır.
Kron Restorasyonu Nedir?
Ağızda fonksiyon ve estetiğin iade edilmesi veya artırılması istendiğinde dişlere seramik materyaller ile yapılan restorasyonlara kron denir. Kron restorasyonları diş veya dişsizlik durumunda implant destekli olabilirler. Bu restorasyonlar dişe zarar vermez, aksine madde kaybına uğramış dişi koruyarak, ömrünü uzatır.
Kronlar metal altyapılarla desteklenen seramik, zirkonya veya güçlendirilmiş cam seramik materyallerden üretilebilirler.
Tam Seramik Kron: Empress ve E.max kron olarakta bilinen bu cam seramik restorasyonlar en estetik kaplama türüdür. Işık geçirgenlikleri yüksek olup doğal bir görünüm sunarlar. Özellikle ön dişlerde estetik görünümleri bir tercih sebebi iken, arka grup dişlerde dayanım düşüklüğü nedeniyle tercih edilmezler.
Köprü Restorasyonu Nedir?
Köprü restorasyonları; bir veya birden fazla dişin eksik olduğu durumlarda; implant veya komşu dişler destek olarak kullanılan eksik dişlerin yerini alan protetik restorasyonlardır.
Kron ve Köprü Yapım Aşamaları Nelerdir?
Bu tedavinin yapılabilmesi için öncelikle diş eti sağlığınız iyi olmalıdır. Çünkü yapılacak protezler bu diş etleriniz sağlıklı baz alınarak uygulanacaktır.
İşlem alanı lokal anestezi ile sadece bölgesel uyuşturulur. Bu uyuşukluk bizim işlemlerimizi rahatlıkla yapmamız ve ağrısız diş tedavisi için şarttır.
Kullanılması planlanan malzemeye göre uygun teknik ile preparasyon yapılır, dişler hazırlanır.
Uygun ölçü tekniği kullanılarak diş kalıpları oluşturulur.
Hazırlanan geçici kaplamalar dişler üzerine yapıştırılır.
Laboratuvar tarafından hazırlanan alt yapılar, bitim şekilleri prova yapılır. Burada çevre dişler ile uyum, renk, diş eti ile uyum, hastanın estetik beklentileri değerlendirilir. İstenen değişiklikler sağlıklı bir şekilde uygulanır.
Son hale getirilen protez glase aşamasından sonra özel yapıştırıcılar kullanarak hekim tarafından dişe yerleştirilir.
Gerek görülürse 4-7 gün sonra kontrol için hasta tekrar çağırılır. Daha önce hiç protez yaptırmamış kişiler için yaklaşık 10 gün bir garipseme olacaktır.
Tedavi tipine göre bu aşamalar içinde hekiminiz tarafından bazı değişiklikler yapılabilir.