Bebeklerde Bronşit
Eğer bebeğiniz ilk üçüncü ayında ise bebeğinizi soğuk algınlığından korumak için yapacağınız en iyi şey onu bu hastalığa yakalanmış kişiden uzak tutmaktır.
Kışın bu yöntem önemlidir çünkü kışın soğuk algınlığı virüsü çok fazla sirkülâsyonda bulunur.
Soğuk algınlığını bebekler yetişkinlere göre daha ağır atlatır. Bunun nedeni bebeklerin bağışıklık sistemi daha dirençsizdir.
Eğer bebeğinizde üst solunum yolu enfeksiyonu oluşmuş ise sürekli doktora gitmenizin gereği yoktur ama eğer bebek 3 aydan küçükse hastalığın ilk devresinde hemen bir doktora gitmelisiniz şayet geç kalınır ise durum bronşit ya da zatürree benzeri ağır hastalıklara kadar ilerleyebilir.
Bebeklerin bronşit hastalığını geçirmek için yapmanız gerekenleri aşağıda liste halinde verdik.
- Bebek bol miktarda sıvı almalıdır.
- Bebeğin odası sürekli havalandırılmalı ve asla bebeğin bulunduğu ortamda sigara içmeyin.
- Bebeği terletmemeye özen gösterin eğer terlerse beklemeden üzerini değiştirin.
- Balgam sökücü şurup verebilirsiniz.
- Rahat nefes almasına yardımcı olması için odasına buhar makinesi koyun.
Bebeğinizi Bronşitten Nasıl Koruyabilirsiniz?
3 aydan daha küçük çocuklarda kesinlikle doktor tavsiyesinin dışında öksürük ilacı, soğuk algınlığı için alınan preparatlar kullanılmamalıdır. Öksürük aslında önlenmesi gereken bir durum değildir. Çünkü öksürük yolu ile alt solunum yolu balgamdan temizlenir. Eğer bebekte burun tıkanıklığına dayalı bir beslenme sıkıntısı yaşanıyorsa burun aspiratörlerinin yardımı ile burnunu temizleyebilirsiniz.
Bebeklerde Bronşit İlerlemesini Önlemenin Yolları
- Eğer bebeğinizde soğuk algınlığı ya da üşütme gibi rahatsızlıklar varsa gecikmeden tedavisi yapılmalıdır.
- Beslenmesinin çok iyi olması gerekir. Bu hastalığın ağırlaşmasında en önemli engelleyicidir.
- Eğer bebeğinizi emziriyorsanız emzirme işini normal zamanlara göre daha sık yapın. Çünkü anne sütü alan bebekler bronşitten daha kolay kurtulur.
- Bebeğinizi mikroplardan uzak tutun. Mecbur kalmadıkça salgın durumlarının yaşandığı zamanda bebeğinizi dışarı çıkarmayın.
- Toz ve duman bronşiti en fazla tetikleyen etkenlerdir. Bu yüzden bebeğin uyuduğu odayı ve bulunduğu ortamı her zaman temiz tutun ve havalandırmasını iyi yapın.
Galata Tıp Merkezi uzman kadrosu ile yetişkin ve bebeklerde yaşanan bronşit vakalarını gerekli test ve muayeneleri yaptıktan sonra tedavi yöntemine geçmektedir. Bronşit tedavisi için gerekli uzmanlığa ulaşmış kadromuz ile ve gerekli cihazlarla en kısa sürede iyileşme sürecine girersiniz.